вторник, 30 март 2010 г.

Кой иска да получи подарък ( ПИФ )



Записах се в Пиф във блога на SnowQueen и Naidenok
PiF е съкращение от PAY IT FORWARD, това е филм, който е невероятен гледах го преди година. Препоръчвам на всеки, който не го е гледал. На български се превежда Предай нататък.




Кратко резюме на филма:

ПРЕДАЙ НАТАТЪК
Всичко в живота на учителя по социология Юджийн Симоне изглежда подредено. Но дълбоко в душата си той е добър човек, опитващ се да предаде малко от своето смирение на учениците си. Арлийн Маккини е самотна майка, работеща на две места и готова на всичко, за да отгледа своя син Тревър( Опитва се да го научи на много неща, но понеже често отсъства от дома, усеща, че го губи. В училище Юджийн дава на Тревър задача: да измисли как би могъл да направи света по-добър и да приложи на практика идеята си. Тревър създава интригуващ план за приобщаване на повече хора и променя тежкия живот на своята майка, която се влюбва в учителя на сина си.

А СЕГА ЗА САМАТА ИГРА

Това всъщност е една игра, взаимствана от филма. Нещо като нашето Предай нататък Handmade подарък.
А ето и правилата на играта:
Набирам 6ма кандидати да станат мои Пифове :) Как? Първите трима коментирали под тази публикация стават мои Пифчета. В течение на една година аз ще направя за тях ръчно направен подарък. Моите Пифчета трябва да продължат играта и да предадът нататък. Първите шестима, които оставят кометар нека ми пишат имейл с техен адрес и да кажат какво биха искали да им подаря, в какъв стил и т.н.

сряда, 24 март 2010 г.

ГЪсеничка

Хм как да почна ...
Ами това е един дългоочакван с нетърпение подарък от обмена за Баба Марта. За съжаление първата пратка, която Дора (d-d-d) ми прати се изгуби в нашите пощи. Но Дора прати отново, за което много и благодаря и така вместо мартеничка госпожица гъсеница дойде за първа пролет :) Още щом отидох в пощата разкъсах, като малко дете коледния си подарък, пакетчето беше опаковано красиво в подаръчна опаковка и вътре се подаде нещо пухкаво и ми каза " Здравей " Това беше Тя красива, с очи коите ме гледаха усмихнато, най после намери своя нов дом :) Сега ме гледа от рафта и ми смига :) Освен нея имаше и красива картичка с цвете. Дора Благодаря ти от все сърце :)

Направих клипче на което Гъсеничката направо накрая оживя, гледайте :)

вторник, 23 март 2010 г.

Дрънкалка за бебе


Мислех да направя такава топчица, която да дрънка, много отдавна, но все отлагах. Ето, че дойде и нейния ред, стана симпатична, нежна точно като за едно бебенце, което тепърва опознава света :)Мекичка и приятна за пипане, защото е направена от вълна чрез мокър фелтинг. Истинско удоволствие за сетивата ;)
Клипче:

неделя, 7 март 2010 г.

Честит 8 Март!!!

Честит 8 март на всички майки, дами, момиче и на всеки който му се празнува :)
Понеже вече нямам много сили няма да пиша много, само пускам снимки на картички, който направих за утре :)

Мечето Робин



Това мече го правих още за предишното крейзи предизвикателство, но не успях, но за това пък вчера го завърших и сега мога да го вкл. в новото :) темата този път е .... ми няма тема :) :) :)
Казва се Робин, сега като го гледам много сладък стана. Но за качество не можем да говорим :( Преждата с която го направих беше ужасна, ту тънка, ту дебела ставаше, затова и не се получи равномерно, а и самата аз не съм голяма плетачка, от инет се уча, така че има още какво да се желае. Малчо е напълнен с вълна :), крачетата и ръчичките се движат, с главата нещо не се получи :) Висок е едва 8-9 см. Гледала съм от тук Новият му собственик ще бъде моята майка, ще и го подаря за 8 Март :)

вторник, 2 март 2010 г.

Още по темата Баба Марта :)

Участвах в обмена Баба Марта падна ми се d-d-d Дора :) Аз участвах с ето този комплект :
Направен чрез мокро "валяне". Ще участвам и в щурото предизвикателство, което този път е на свободан тема ( предната им доста ме затрудни и не можах да участвам ;( )
Ще участвам и с тази картичка, която е направена с част от подаръчето което спечелих от първото им предизвикателство. Ще участвам и в Предизикателсвтото на Картичкофириите :) А иначе е направена специално за Дора по случай Баба Марта :)

понеделник, 1 март 2010 г.

Честита Баба Марта !!!

Здравейте ,
Честита Баба Марта бъдете здрави и щастливи, много късмет :)
А сега да покажа моите мартенички, които направих в събота и неделя ;)

Надявам се да донесат много здраве и щастие, а и всеки който прочете тази побликация мигновенно да знаете също получава една голяма доза ЗДРАВЕ :) :) :)
Ключодържателите са от вълна , направени чрез мокро и сухо валяне ( не знам дали е е така на бълг. език)бе фелтинг :) Имаше и един ключодържател ягодка, но го подарих преди да снимам :) Калинката е брошка, гривните съм ги плела на една кука :)
Забравих да се похваля днес беше раздаването на наградите в благотворителенят конкурс и получих благодарствена грамота :) И като се прибрах още една хубава изненада намерили са ми акордеон ( понеже си търсех, че уча начална педагогика и сега започнахме изучаване на инструмент). Сега ще мога да се упражнявам :)

Днес като цяло беше един прекрасен ден, срещнах много хора, които не бях виждала от години, подарих мартеничкии и се почувствах много хубаво. Дадох си сметка, че е прекрасно да даряваш, да подаряваш, да се усмихваш по- често. Нека се усмихваме повече, да бъдем по- добри :)