сряда, 27 октомври 2010 г.

Ще се срещнем пак ... Търся спешно женско ДЕГУ !!!


Здравейте,

Отдавна не съм писала, нямах и от къде, сега вече ще си водя блога редовно :)

И една тъжна вест :(

Почина ми едно от дегутата и то по много нелеп начин, но явно така е трябвало и се надявам, някой хора са си извадили поука от всичко това ...

А ето го и въпросния сладур



Отгледах си го от малък, имах двойка дегута, те си създадоха потомство и така се появи той :)
Сравнение с братята и сестрите си беше най - малък и така си и остана, мъничък слабичък. Купих им въртележка, в началото никой не искаше да се качи на нея, но ето порасна мъника достатъчно и започна да се върти, въртеше се деннонощно :) Затова му додохме и името Бен Джонсън.
Преди около месец, както им почиствах клетката, гледам Бен Джонсън, но отвън, изненадах се и го върнах.
Да но умника намерил как да излиза от клетката и започна всеки ден да си прави разходки из целия апартамент. Накрая дори си се прибираше сам, научих го да се върти в кръг :) Муцунката да си движи надолу и нагоре :)
Беше много готино, докато седях и гледах телевизия се качваше по крака ми и идваше при мен ...
В този месец с него доста се сближихме, поне се раздвам, че опита доста различни неща, откри един нов свят, представете си го каквото е мъничко и цял живот е живял в клетка, изведнъж излиза на свобода ...
Последните няколко дена обаче му затулихме дупката, от където излизаше, понеже нагриза един кабел. Но аз пак си го пусках да се разхожда като го наблюдавах с едното око :)

Доста мъчно ми стана, но какво да се прави живота продължава ...
Някой ден ще се срещнем пак :)

И сега останах с едно дегу, никой не обича да е сам нали ?! Затова му търся и другарче, пък и дегутата не могат да живеят сами.

Така, че ако някой знае да се продава някъде дегу пишете ...

2 коментара:

Станимира каза...

Хей, съжалявам за загубата ти. Много симпатичен и мил е бил този Бен. Дано успееш да намериш другарче на останалия при теб. Поздрави.

Мама на Ежко каза...

Благодаря дано, засега нищо, но надявам се да намеря скоро :)